Ickevåldsträning för Hopp i rörelse

Välkommen till Hopp i rörelses sida om ickevåldsträning! Här hittar du texter om ickevåld och information om kommande kurser. Visste du att de är gratis? 

Varför tränar vi?  Vi tränar ickevåld för att skapa den värld vi vill ha, här och nu. Att vara i grupp innebär alltid friktion, konflikter och ibland våld. Vi tränar därför på att med ickevåld göra konflikterna konstruktiva och skapa jämlikhet och fred istället för våld.

Träningen utgår från vandringen Hopp i rörelse och fungerar som en förberedelse för deltagarna att möta och hantera konflikter, våld och för att skapa jämlikhet och fred längs vägen. Kurserna riktar sig främst till de som tänker vandra med oss i sommar (läs mer om vandringen här) eller är med och på något sätt organiserar vandringen. Kursen är även öppen för andra intresserade, men om det blir ont om platser prioriteras de som ska gå med i vandringen.

"Det är viktigt att vara medveten om hur makt fördelas i samhället och i relationer mellan människor. Ickevåldskursen gav mig några nya idéer och verktyg som jag tror kan bidra till att jag inte bara ser orättvisorna utan också kan agera så att makt och ansvar sprids till fler."

- Johan Malmström, deltagare i Lidköping 21-22/3 2020

introduktionskurs

I denna kurs introduceras deltagarna till ickevåldsträning för att bekanta sig med metoderna och de mest grundläggande idéerna bakom träning och ickevåld. Träningen fokuserar på att ingripa mot våld som till exempel mobbning, sexuella trakasserier och rasism. Träningen varvas med viss teori för att introducera deltagarna till ickevåld som begrepp. Deltagarna tränar även på feministiska mötestekniker

Efter kursen ska deltagarna ha fått:
- bekanta sig med ickevåld som begrepp,
- bekanta sig med centrala metoder,
- grundläggande förståelse för vikten av ickevåldsträning.

Kursen pågår två helgdagar kl 10:45-17 med lång lunchpaus. 

fortsättningskurs

Kursen är en fortsättning på introduktionskursen. Vi går djupare in på idéerna kring ickevåld och vi fortsätter träna på att ingripa mot våld i olika former. Extra fokus läggs på utmaningar vi kan ställas inför under vandringen i sommar. Efter kursen har deltagarna: en fördjupad förståelse för vikten av ickevåldsträning, en grundläggande förståelse för ickevåld som begrepp. Kurslängd Två helgdagar, kl 11-16 med lång lunchpaus.

7-8 mars 2020

7-8/3 Introduktionskurs ickevåldsträning

Lidköping

>>> TILL ANMÄLAN <<<

 • Ingen kursavgift,
  fika för självkostnadspris
 • Kl 11-17
 • Studiefrämjandets lokaler på
   Kållandsgatan 20

21-22 mars 2020

21-22/3 Introduktionskurs ickevåldsträning

Varberg

INSTÄLLT

>>> TILL ANMÄLAN <<<

 • Ingen kursavgift
 • Adress kommer inom kort

11-12 april 2020

25-26/4 Introduktionskurs ickevåldsträning

Malmö

INSTÄLLT

>>> TILL ANMÄLAN <<<

 • Ingen kursavgift
 • Adress kommer inom kort

25-26 april 2020

2-3/5 Fortsättningskurs ickevåldsträning

Göteborg

>>> TILL ANMÄLAN <<<

 • Ingen kursavgift
 • Adress kommer inom kort
9-10 maj 2020

16-17/5 Fortsättningskurs ickevåldsträning

Göteborg

>>> TILL ANMÄLAN <<<

 • Ingen kursavgift
 • Adress kommer inom kort
22-23 februari 2020

för fler kurser se årets
Hopp & motstånd


>>> Länk till hemsida <<<

Galleri

tidigare ickevåldsträning

våra tränare


samuel.gronvik@gmail.com
organisatör OCH ICKEVÅLDSTRÄNARE

Samuel Grönvik

Jobbar med att koordinera vandringen och ickevåldsträningen för Hopp i rörelse. Har fått blodad tand av att ha lett ickevåldsträning under Hopp & Motstånd 2019 och vill helst inte göra annat.


Kontakt

samuel.gronvik@gmail.com

kontakt